Jamai wint Idols 2003 in Nederland

In Vlaanderen moet het nog allemaal beginnen, maar in Nederland is sinds gisteren de winnaar bekend. De titel van Idol 2003 ging naar de 16-jarige Jamaï. Het jonge idool kreeg bovendien meteen een platencontract onder de neus geschoven door BMG music.

De eerste single van Jamai ligt over tien dagen, dinsdag 18 maart, in de winkel. De titel van de single is 'Step Right Up'. Hij zong het nummer voor het eerst tijdens de finale-uitzending op RTL4.

Het contract dat de artiest tekent met platenmaatschappij BMG Music houdt in dat hij drie cd's gaat maken. Verder krijgt hij onder meer een manager.

Na afloop liet de jonge ster weten de finale niet zwaarder te hebben gevonden dan de voorrondes. 'Ik was vrij relaxed en had eigenlijk gewild dat Jim won omdat die een totaalpakket heeft', aldus de Idol uit het Nederlandse Schoonhoven.

Ongeveer duizend genodigden woonden de feestelijke live-uitzending bij. Na afloop verlieten veel tienermeisjes met bedrukte gezichten de studio in Hilversum. Zij hadden het eerder voor de 15-jarige Jim.

Binnenkort is er ook hier in Vlaanderen de finale.

KG-redactie

Zondag 09 Maart 2003

 
©2002 Koen Godderis