'Big Brother' Betty neemt onder 'Biba Binoche' Stubru in de maling

We kennen ze allemaal 'Betty van Big Brother 1'. De slagersvrouw uit Ingelmunster met 'het grote uitstalraam'. En wat meer is: het gaat goed met de blonde stoot. Stubru draait zelfs haar muziek.

Mark Coenen, het hoofd van Studio Brussel, kan er om lachen dat de zender is beetgenomen door de Big Brother-coryfee Betty. Onder de schuilnaam Biba Binoche bracht ze met 'Je t'aime mélancolie' een nieuwe single uit, die prompt op de playlist van Studio Brussel belandde.

Betty wilde van haar carnavalimago af, luidt het bij haar platenfirma Mostiko. Daarom bedachten ze voor haar een nieuwe identiteit: Biba Binoche, die de dochter zou zijn van de Parijse saxofonist Charles Binoche en verwant met de actrice Juliette Binoche. En, zo gaat het verhaal verder, ze zou ontdekt zijn door de grote Franse platenbaas Eddy Barclay. Het is natuurlijk allemaal verzonnen.

Volgens de platenmaatschappij gingen ze pas bekend maken wie achter Biba schuilgaat op het moment dat de plaat effectief in de playlists werd opgenomen.

Studio Brussel blijft de single, een cover van een Mylene Farmer-nummer, gewoon draaien. Volgens Coenen is dit het beste bewijs dat men bij Stubru kiest voor nummers. En niet de artiest...

KG-redactie

bron: De Standaard

Vrijdag 07 Maart 2003

 
©2002 Koen Godderis