Oekraïnse toestanden bij de VLD

Bart Somers is sinds gisteravond de nieuwe voorzitter van de VLD. Dat de verkiezingen niet democratisch verliepen blijkt uit een verklaring van een vrouwelijke kandidate.

Patricia Dewaele (Skynet, Telenet) vertelde vrijdag in Ter zake dat Bart Somers haar had gevraagd om niet deel te nemen aan de voorzittersverkiezingen. Ten einde z'n eigen kansen veilig te stellen. Geen fraude met stembiljetten zoals in Oekraïne, maar nog erger, het intimideren van tegenkandidaten.

De verkiezingen waren al ongeldig nog voor ze moesten beginnen. Dit toont nog maar eens het ware gelaat van de VLD-top. Een partijdictaat om u tegen te zeggen. Zelfs hun interne verkiezingen overtreffen het verkiezingsgesjoemel van Oekraïne.

De VLD heeft uiteindelijk een voorzitter die het verdient. Een slippendrager van Verhofstadt. En die net als VHS de mensen een rad voor de ogen draait. Het is nu wel duidelijk dat de VLD volledig naar af gaat.

Neem de proef op de som. Luister eens een half uur naar die Bart Somers en zeg dan eens wat die man concreet heeft gezegd. Je zal verbaasd staan over het feit dat die man helemaal niks te vertellen heeft. "Het sluiten van de rangen", "de handen in mekaar slaan", etc ... doen me denken aan een paar zinnen uit de tijd dat er nog bezinningen waren op de middelbare school. Die Somers had beter voor priester gestudeerd.

Jean-Marie Dedecker heeft tenminste nog visie. Bart Somers heeft er geen. Met iemand als Somers raak je nergens. VLD, partij van liberaal Vlaanderen? Get away. Ze zijn niet allemaal zo onnozel om nog langer die blabla te geloven hoor.

Met de voorzittersverkiezingen is de kous binnen de blauwe partij nog niet af. Er dient volgens Karel Degucht nog vlug eentje afgemaakt te worden, nl. Hugo Coveliers. VLD een liberale partij? Lijkt mij eerder een lynchpartij.

Het Nieuwsblad: Poll Somers

Koen Godderis

Zondag 05 December 2004

 
©2002 Koen Godderis