VCM tikt Q-music en 4FM op de vingers: 'te weinig Vlaamse muziek'!

Ondanks hun beloftes draaien de landelijke commerciële radiozenders Q-Music en 4FM weinig Nederlandstalige muziek. Dat blijkt uit het evaluatierapport van het Vlaams Commissariaat voor de Media (VCM).

Bij Q-Music maken voorlopig enkel Clouseau, Mozaïek en Marco Borsato platen die aan de kwaliteitsvereisten van de zender voldoen. 'De andere artiesten maken ofwel meezingers geschikt voor Radio 2, ofwel rocknummers bestemd voor Studio Brussel', zegt muzieksamensteller Johan Notenbaert (ex-Donna) van Q-Music.

Bij 4FM, dat bij de start beloofde twee Nederlandstalige nummers per uur te draaien, luidt het dat alle Vlaamse artiesten nog bijna uitsluitend Engelstalige platen uitbrengen. Het station zendt per uur nog steeds twee platen van Vlaamse artiesten uit, maar het hoeven niet langer Nederlandstalige liedjes te zijn.

Of er inmiddels sancties werden opgelegd aan beide stations is niet duidelijk. Dat de stations geen Jo Vally (foto) noch Bart Kaëll op de draaitafel liggen hebben, is echter wel duidelijk ...

KG-redactie

bron: VUM-kranten

Dinsdag 04 Maart 2003

 
©2002 Koen Godderis