Nog wat wennen aan morgenshow met Jos van Heerden op 1Ofm

Vanmorgen zag ons ontbijt er iets anders uit dan normaal. Niet zozeer het ontbijt werd aangepast, maar wel het geluid dat uit de radio kwam. Sinds maandag zit niet langer Dave Donkervoort op de ochtendstoel bij 10fm, maar wel Jos van Heerden.

Zo luidde de perstekst van 10FM:

Op maandag 3 maart start Radio 10 FM met een nieuwe ochtendshow, met Jos van Heerden, bijgestaan door redacteur Peter Hooghiemstra en voormalige nachtjock Menno Vroom. Veel hits, weinig geklets, en zeker géén gezeur: dat is de formule van het programma, elke werkdag tussen 6 en 10 uur 's ochtends.

Jos van Heerden werd in de afgelopen jaren bekend door de Verborgen Telefoon, waarin hij argeloze landgenoten onbeschaamd in de maling neemt. Wie kent niet zijn Joop Braakhekke-imitaties (overigens zeer gewaardeerd door de Amsterdamse kok zelf) of zijn typetje Jan van Leur, de Rotterrrrdamse taxichauffeur?

Dave Donkervoort, de afgelopen jaren presentator van het ochtendprogramma en net als Jos van Heerden bekend geworden met het zeer succesvolle item De Verborgen Telefoon, kan vanaf nu lekker uitslapen: hij neemt namelijk de uren van Jos over (elke werkdag tussen 16 en 19 uur.)

KG-redactie:

Het was eventjes wennen aan de nieuwe morgenshow. Dat er vooral veel muziek werd gedraaid, met meestal 2 platen na mekaar gemixt, vonden we een beetje jammer.

Jos is vooral bekend om z'n sympathieke presentatiestijl en z'n grapjes. Wij hadden dan ook liever Jos een beetje ongeremder gezien met veel presentatie tussen de platen. Voor een morgenshow mag dat wel. Maar dat komt ongetwijfeld wel goed ...

Niet vergeten dat de sfeer, samen met Menno en Peter, er al meteen dik inzat. Dus dat belooft voor de toekomst!

Vorige week kon je via deze website lezen dat John de Mol radio 10FM had overgenomen van Wegener. Of de switch tussen Dave Donkervoort en Jos van Heerden er gekomen is door toedoen van Erik De Zwart is niet duidelijk.

Dat 10fm straks een landelijk pakket verdient, mag duidelijk zijn. En dat alleen al voor de content aan ervaren en creatieve dj's en om z'n format dat complementair is aan het reeds bestaande radioaanbod.

10fm klinkt als een vat vol ervaring! 'Doe zo voort', vinden wij hier op de redactie.

Radio 10fm in Nederland te beluisteren via 103FM en 103.3FM, op de kabel en Astra. Voor de hele Benelux op AM675 en uiteraard via het internet.

www.radio10.fm

Verder wensen wij alle 10FM-djocks nog veel succes toe in hun professionele radio-bezigheden.

KG-redactie

Maandag 03 Maart 2003

 
©2002 Koen Godderis