Nederlanders stellen zelf krant samen

Je leest in de krant wegens geen interesse nooit iets over sport? Of je bent niet geïnteresseerd in de TV-programma's? Of je kijkt wel uit naar berichten over politiek? Bezoekers van de websites van zes regionale kranten van de Wegener-groep kunnen op het internet gratis hun krant samenstellen, gebaseerd op hun eigen interesses.

De inspiratie haalde Wegener bij enkele Amerikaanse kranten waar surfers kunnen aangeven welke berichten ze wel en welke ze niet lezen. Bedoeling van Wegener is dat het lezen en eventueel downloaden van de site gratis is. Via lokale advertenties die minder duur uitvallen dan nationale banners, moet "Mijn krant" leefbaar zijn.

Ontstaan Wegener:

Johan Frederik Wegener (foto) begon in 1903 met het uitgeven van een nieuwsblad. Uit dit initiatief ontstond in de loop der jaren het Wegener concern. De groei begon in de jaren zeventig en zette door in de jaren tachtig en negentig. Deels door autonome groei, maar vooral door overnames. Dat resulteerde in het Wegener van nu: Marketing & Media

www.wegener.nl

KG-redactie

bron: 6minutes.net

Vrijdag 28 Februari 2003

 
©2002 Koen Godderis