I love techno verhuist naar Lommel

Aanvankelijk was aangekondigd dat I love techno op de festivalweide van Rock Werchter zou plaatsvinden, maar dat is niet langer zo.

De organistoren kozen uiteindelijk voor een terrein in Lommel, tussen het bedrijf Umicore en het Kristalpark. I love techno vindt er plaats op zaterdag 19 juli.

De zomereditie zal een coproductie worden tussen de vzw Factory, de ploeg rond Chokri Mahassine die ook Pukkelpop organiseert, en Clear Channel Entertainment, de organisatoren van Rock Werchter. Clear Channel Entertainment zorgt voor de programmering, Factory voor de organisatie.

In januari overwoog de organisator Herman Schueremans nog om Rock Werchter te laten verhuizen, omdat de gemeente de factuur voor de politiebewaking aan het festival zal moeten doorrekenen. Met dat probleem heeft de verhuizing naar de terreinen aan de Balendijk in Lommel niets te maken, zegt Thomas Schimmel van Clear Channel Entertainment. ,,Een festival wordt door mensen gemaakt, en de ploeg van Werchter heeft al zijn handen vol deze zomer. Nog een groot evenement erbij nemen, was niet realistisch.''

KG-redactie

bron: standaard.be

Vrijdag 28 Februari 2003

 
©2002 Koen Godderis