Nieuws van het virus- en lekkenfront

Volgens Kaspersky Lab is er nu ook voor het eerst een virus gevonden dat voorkomt in de "collega's" van Microsoft Word, StarOffice en OpenOffice.org. Het zou gaan om een zogenaamd macrovirus, dat tot hiertoe alleen maar voorkwam in Microsoft Office toepassingen.

Wetenschappers hebben het virus "Stardust" genoemd; het is geschreven in Star Basic en downloadt een beeldbestand met porno van het internet; dat bestand wordt dan in een nieuw document geopend. Of er verdere schade aangericht wordt aan de computer, is niet dudielijk op te maken uit het bericht.

Tot hiertoe is het wel enkel een "proof of concept", met andere woorden een virus dat gecreƫerd werd om aan te tonen wat er eigenlijk mogelijk is. Het virus is nog niet in het wild gesignaleerd, en er zijn nog geen schadegevallen gemeld. En nog wat nieuws van het virus- en lekkenfront: antivirus bedrijf Symantec heeft een patch uitgebracht voor een gevaarlijk lek dat gevonden is in haar Norton AntiVirus 10.x product, en dat 200 miljoen gebruikers in gevaar had kunnen brengen. Wie de antivirus in huis heeft, zal de patch automatisch binnenkrijgen via de regelmatige updates.

Nieuws: betanews.com, betanews.com

Bron: Netties.be

Vrijdag 09 Juni 2006

 
©2002 Koen Godderis