Ook Yahoo brengt virale video

Video is hot, daar valt niet omheen te kijken. Het overweldigende succes van de videosite YouTube bewijst dat zonder enige twijfel. En dat zet andere sites natuurlijk aan om dat voorbeeld te volgen. Want die video's lokken veel volk, en veel volk, dat betekent veel advertentieinkomsten.

Portaalsite Yahoo! had al een video-afdeling, maar die was niet zo geweldig. Nu is die site, in navolging van YouTube, omgevormd: gebruikers kunnen er hun eigengemaakte en vaak virale filmpjes uploaden. De bezoeker van zijn kant kan er ofwel doorheen een lijstje met video's bladeren dat gekozen werd door de redactie, of zoeken aan de hand van categorie en tags die door de maker van de video gegeven werden aan het filmpje. Vindt u een filmpje leuk, dan kan u het aan uw vrienden sturen via Yahoo! Mail of Yahoo! Messenger. Maar u kan het ook op uw eigen webpagina plaatsen.

Wie zelf een filmpje bij Yahoo! plaatst, dient gebruik te maken van de MyStudio dienst; daarmee kan u dan ook zien hoe vaak een filmpje bekeken is, en hoe het gequoteerd wordt. U weet dus weeral wat te doen dit weekend!

Nieuws: video.yahoo.com, betanews.com

Bron: Netties.be

Vrijdag 09 Juni 2006

 
2002 Koen Godderis