Bloglines doorzoekbaar

Het is u misschien ook al opgevallen: wil u echt insider nieuws, dan moet u niet echt bij de grote media zijn, maar bij de bloggers. Het nadeel is echter dat er zoveel bloggers zijn, en dat het haast niet te doen is om al die blogs te doorworstelen;

Gelukkig bestaan er ook zoekmachines speciaal voor blogs. Niet veel, en sommige heel beperkt. Daar is nu echter verandering in gekomen: zoekmachine Ask.com brengt een gespecialiseerde zoekdienst uit die volgens de mensen van Search Engine Watch tools en mogelijkheden bevat die bij andere zoekdiensten niet te vinden zijn. Waar de gewone zoekmachines spiders uitsturen doorheen de blogosphere, maakt Ask gebruik van de gegevens die het verzamelt van de mensen die zich abonneren op blogs.

De zoekresultaten kan u ook opslaan als rss feed, en posten bij sites zoals Digg, Del.icio.us, Newsvine. Voor een uitgebreide bespreking verwijzen wij u graag naar Search Engine Watch. De dienst is zowel bij Ask.com als bij Bloglines.com te vinden: bij Ask als een zoekvakje rechts bovenaan, bij Bloglines als een tabblaadje.

Nieuws: searchenginewatch.com, betanews.com, ask.com

Bron: Netties.be

Vrijdag 09 Juni 2006

 
2002 Koen Godderis