Windows Live OneCare

Al bijna een jaar is de dienst in bèta testafase, en deze week is het dan eindelijk zover: Microsoft heeft officieel de definitieve versie van Windows Live OneCare voorgesteld. Dat is een alles-in-een beveiligingspakket met antivirus, anti-spyware, pc tuning en backup tools. Aan het geheel hangt een prijskaartje van 49,95 $ per jaar. Voor die som mag u de software op maximaal drie computers installeren.

Bent u het beu om die 49,95 te betalen, dan kan u de software nog wel verder gebruiken, maar dan met beperkte functies. U kan bijvoorbeeld geen backups meer maken, maar degene die u gecreëerd heeft, die kan u nog wel gebruiken. Gelukkig maar...

Nu is het wel zo dat Microsoft met dit pakket onder de duiven schiet van partners zoals McAfee en Symantec; tot hiertoe had Microosft zich al op verschillende domeinen gewaagd, maar van beveiliging had het zich verre gehouden. Symantec en McAfee zijn, zoals u wel kan begrijpen, niet gelukkig met dit initiatief. Zij zullen nu zelf ook een alles-in-een pakket uitbrengen. En ook AOL wil zo'n pakket uitbrengen. Het wordt drummen op de beveiligingsmarkt!

Nieuws: windowsonecare.com, betanews.com

Bron: Netties.be

Maandag 05 Juni 2006

 
©2002 Koen Godderis