Sociaal netwerk voor voetbalfans

Er wordt soms honend gedaan over de sociale netwerken zoals Orkut, Ryze en MySpace, maar zij hebben succes - vooral die laatste dan: miljoenen tieners hebben er hun eigen pagina en profiel en het is een erg populaire ontmoetingplaats geworden op het internet.

Google en sportfabrikant Nike hebben een tijdje geleden het idee opgevat om ook een sociaal netwerksite te lanceren, maar dan voor voetbalfans uit de hele wereld. Maandenlang werd eraan getimmerd, en volgens insiders zou ze er een van de dagen aankomen: Joga.com. De fans kunnen er een eigen pagina maken, e-mail, foto's en videoclips verzenden, en hebben er ook toegang tot speciale content van Nike over de sportlui die gesponsord worden, zoals de Braziliaanse superster Ronaldino. Als de site succesvol is, dan zouden er nog andere sociale netwerksites volgen voor basketbal, baseball, skateboarding, enz.

De site zal werken met een systeem van uitnodigingen, met andere woorden: u moet door een ander lid uitgenodigd worden, zoniet kan u zelf geen lid worden. Een systeem dat Google ook toegepast heeft voor zijn Orkut en GMail, en dat blijkbaar erg goed werkt.

Nieuws: businessweek.com

Bron: Netties.be

Woensdag 22 Maart 2006

 
©2002 Koen Godderis