Een nieuw supergeheim project?

Het is Microsoft gelukt om zijn Origami project een lange tijd geheim te houden. En volgens insiders zou de softwaregigant nog een aap in de mouw hebben: een supergeheim project rond een toestel dat de iPod killer zou moeten worden.

Het nieuws komt van het bedrijf Transmeta, dat chips ontwerpt; het heeft enkele details vrijgegeven over het werk dat het verricht heeft voor Microsoft. Zoals u weet maakt Microsoft over het algemeen geen hardware; de Xbox260 console wordt bijvoorbeeld door fabrikanten gemaakt die een contract hebben met Microsoft. Wat Microsoft wél maakt zijn de "reference designs", zodat andere bedrijven die maken kunnen.

En van dat nieuwe geheimzinnige toestel kwamen we nu al te weten dat Samsung Electronics werkt aan "iets" dat een 900 Mhz Intel Celeron M processor heeft, en PaceBlade Japan zou werken aan "iets" met een C7-M ULV processor. (1) Maar wat dat "iets" zal zijn, dat weten we echt niet. Alom wordt wel gegokt op een draagbaar multimedia en spelletjestoestel. (2). Wij houden u in elk geval op de hoogte!

Nieuws: engadget.com; pcworld.com

Bron: Netties.be

Woensdag 22 Maart 2006

 
©2002 Koen Godderis