Recensie boek: Chez Stans

Jan Mulder beschrijft het Brussel en RSC Anderlecht van de jaren 60 en beginjaren 70.

Bijzondere aandacht in het boek voor Chez Stans, zijn favoriete restaurant in de Predikherenstraat (Rue des Dominicains), een zijstraat van de bekende Beenhouwerstraat, hartje Brussel. Ze moeten er vast de lekkerste steaks geserveerd hebben als je Jan er zo smakelijk over bezig hoort. Mmmm ... je krijgt bij het lezen vast ook het water in de mond.

Jan Mulder groeide op in Winschoten (Groningen) als zoon van een schoenmaker. Als jonge kerel trok hij naar Anderlecht. Ontdekte er het "bruisende" Brussel, althans toch hetgeen Brussel voor die tijd was.

Jan speelde bij RSC Anderlecht van 1965 tot 1972. Om daarna naar Ajax getransfereerd te worden.

Hij laat het zich allemaal welgevallen. En geniet met volle teugen van het leven. Chique galerijen, platte horloges, vrouwelijk schoon, bioscoop, nachtleven, ... maar vooral zijn witte MG cabrio ligt 'm na aan het hart.

Na z'n carrière werd Jan Mulder columnist, voetbalanalist en hetgeen maar weinigen weten (!) imker.

Jan heeft ook een zoon 'Youri' die tot voor kort bij Schalke 04 speelde en is net als z'n vader een bekend voetbalanalist.

Voor wie van voetbal houdt en graag wat meer wil weten over het Brussel en Anderlecht van de jaren 60 en 70 moet het boek zeker eens lezen. Aanrader!

Duiding:
Jan Mulder op Radio 1 over "Chez Stans". Hier vindt je de deeplink naar het interview afgenomen door Ruth Joos.

Te koop:
Chez Stans o.a. te koop bij: vandervelde.nl, Bol.com en De Bezige Bij

Koen Godderis

Zaterdag 08 Januari 2011

 
©2002 Koen Godderis