Apple brengt fun producten

Steve Jobs heeft woord gehouden: hij had voor 28 februari de journalisten bijeengeroepen voor een persconferentie waarop hij "fun" nieuwigheden zou aankondigen, en hetgeen hij meebracht kan wel bekoren. Dus gaat u van ons voor een keer een dagelijkse editie van netties krijgen waarbij de nieuwssectie bijna helemaal ingenomen wordt door Apple. Eerst en vooral is er de Mac mini met Intel processor. Een snel bakje, tot vier keer sneller dan zijn voorganger, strak van lijn, ultracompact - ook in prijs: 659 euro inclusief BTW.

De Mac mini is speciaal bedoeld voor mensen die resoluut voor een digitale levensstijl kiezen: iLife 06 voor digitale foto's, films, muziek en dvd's. Apple hoort de term niet graag, omdat die teveel naar Microsoft ruikt, maar de mini kan als mediacenter gebruikt worden: dankzij de Front Row software en de draadloze afstandsbediening Apple Remote kan u zich gerust in uw luie zetel zetten om te kunnen genieten van uw multimedia: de draadloze afstandsbediening heeft een bereik van 10 meter.

Even onder de motorkap kijken naar de hardware? Een 667 Mhz front-side bus; 667 Mhz DDR2 SDRAM (uitbreidbaar tot 2 GB); AIrport Extreme 802.11g WIFI, BLuetooth, vier USB 2.0 poorten, één FireWire 400 poort, DVI interface, VGA adapter - u kan hem dus op verschillende typen beeldscherm aansluiten, waaronder de meeste populaire flatscreentv's.... Niet slecht bekeken: eerst een filmpje downloaden bij iTUnes, en dan afspelen op uw gewone tv...

En qua software mag het bakje er ook zijn: Mac OS X (versie 10.4, Tiger), de Safari browser, Mail, iCal, iChat, Front Row, iLife, iPhoto, iMOvie, Garageband... Dus waar wacht u op om kennis te maken voor het eerst van uw leven met een Mac? Voor de prijs moet u het echt niet meer laten...

Deze Mac Mini is het derde toestel dat de overgang gemaakt heeft naar de Intel processor; 50% van de productielijn is in minder dan 60 dagen overgeschakeld op de Intel. Wil u de Frontrow in actie zien, ga dan eens op het derde adres kijken - u vindt er een heel leuk filmpje!

Nieuws: apple.com, betanews.com, apple.com

Bron: Netties.be

Donderdag 02 Maart 2006

 
©2002 Koen Godderis