Windows Live ID passpoort

Na de aankondigingen van Apple, even over naar die andere gigant in de computerwereld: Microsoft. Dat heeft aangekondigd dat het haar "Passport" authenticatiedienst zal verwerken in de Windows Live familie, de online diensten van Microsoft. De naam Passport verdwijnt echter - net zoals alle andere producten van Microsoft een "Live" etiket opgeplakt kregen, zal Passport voortaan "Live id" heten.

Meer wou Microsoft er zelf niet over kwijt, maar volgens insiders zou de dienst gebaseerd zijn op een nieuwe technologie van Microsoft, InfoCard. Daarbij worden uw gegevens en uw inlog op uw eigen computer bewaard, in één bestand, dat uit verschillende kaartjes met info bestaat. Elke site waarop u moet inloggen, krijgt enkel toegang tot het overeenkomende kaartje.

Microsoft is trouwens op verschillende fronten bezig. Zo werd dinsdag een nieuwe versie verstuurd van Windows Live Messenger (jaja, weer een product van de Live familie...) aan de beta-testers. In deze versie werden een aantal mogelijkheen toegevoegd, zoals de integratie met de Windows Live Contacts, en andere functies werden wat bijgeschaafd. Zoals gezegd: enkel een reeks geselecteerde beta-testers kan deze nieuwe versie van de instant messaging dienst uittesten.

Nieuws: betanews.com, betanews.com

Bron: Netties.be

Donderdag 02 Maart 2006

 
©2002 Koen Godderis