Microsoft brengt preview uit van IE7

U heeft er lang op moeten wachten, op versie 7 van de Internet Explorer browser van MIcrosoft. Om de honger van het publiek wat te stillen, heeft Microsoft nog eens een pre-bèta versie losgelaten op het publiek. Al wie wil, kan deze nieuwe versie downloaden, maar let op: de browser is echt nog niet af, fouten kunnen nog voorkomen, en qua stabiliteit zijn er dus geen garanties.

Deze beta2 geeft in elk geval de programmeurs al de kans om met de nieuwe browser kennis te maken. Opmerkelijke nieuwigheden zijn de integratie van het Windows RSS platform, dat het mogelijk maakt om RSS feeds te downloaden, op te slaan en op te roepen in en doorheen het hele besturingssysteem. U kan met andere woorden in één programma een abonnement nemen op een RSS feed, en die feed dan later ook in een ander programma oproepen.

Verder zouden uit veiligheidsoverwegingen sommie functies zoals ActiveX standaard niet geactiveerd zijn; bovendien zou de browser een phishing filter bevatten. Microsoft heeft echt wel zijn best gedaan om zijn kwalijke reputatie qua beveiliging weg te werken. Zo zal het zogenaamde cross site scripting onmogelijk gemaakt worden, en zullen internationale domeinnamen extra beveiligd worden om phishing en fraude te voorkomen. Qua uiterlijk mag u een aanpasbaar zoekvakje verwachten in de taakbalk, om snel iets op te zoeken bij de zoekmachine van uw keuze. Een Favorites Center zou dan weer alle favorieten, tabgroepjes, de historiek en de RSS feeds bevatten, allemaal in één paneeltje. U zou ook verschillende startpagina's kunnen instellen.

Voor mensen met gezichtsproblemen is er ook goed nieuws: u kan voortaan inzoomen op een pagina. Dan worden niet alleen de tekst, maar ook de afbeeldingen vergroot. Bij het printen kan een pagina dan weer verkleind worden, met een bijkomende mogelijkheid om enkel een gedeelte van de tekst te printen, een mogeljikheid die wij erg interessant vinden.

Nieuws: fileforum.betanews.com, betanews.com

Bron: Netties.be

Zondag 05 Februari 2006

 
©2002 Koen Godderis