Mobistar en Belgacom maakten in 2002 fors winst 

Het gaat goed met de Vlaamse telefoniesektor. Zowel Mobistar als Belgacom maakten vorig jaar serieuze winsten en zagen hun klantenbestand nog verder groeien.

Voor het tweede opeenvolgende jaar heeft Belgacom een recordwinst gereali- seerd. Vorig jaar bedroeg de winst zelfs 911 miljoen euro.

De omzet daalde met 3% tot 5,22 miljard euro maar dat was te wijten aan de verkoop van belangen, onder meer in Frankrijk en in Nederland. Op verge- lijkbare basis steeg de omzet 2,4%.

De mobiele dochter Proximus leverde een groot deel van de winst maar het aantal abonnees steeg lichtjes tot 4,2 miljoen. Het aantal abonnees van ADSL verdubbelde tot 517.000.

Bovendien heeft Belgacom nog 1,1 miljard euro in kas.

Telecomgroep Mobistar heeft vorig jaar voor 102,4 miljoen euro winst geboekt. In '01 was er nog een verlies van van 30,5 miljoen euro.

Het aantal mobiele klanten steeg vorig jaar met 6,5% tot 2,3 miljoen. Mobistar kon blijkbaar profiteren van het behoud van het nummer door klanten die van operator veranderen. Het marktaandeel van Mobistar inzake mobiele telefonie steegt van 31 naar 32 procent.

Het aantal mobiele bellers in België is vorig jaar met 3% gestegen. 8,1 miljoen Belgen hebben nu een mobiele telefoon.

KG-redactie

bron: VRT

Donderdag 27 Februari 2003

 
©2002 Koen Godderis