Nieuwe Google Toolbar in bèta

Maandag heeft Google een bèta uitgebracht van de nieuwe versie van haar toolbalk voor IE. Die bevat ook een speciale editie voor het bedrijf, waarbij de installatie over een netwerk vereenvoudigd werd, alsook het doorzoeken van het netwerk van het bedrijf.

Wat er echt speciaal is aan deze versie, is de mogelijkheid om zelf speciale knoppen te maken (Custom Buttons) voor websites die u dikwijls bezoekt. Daarmee kan u dan bijvoorbeeld de site die u bezoekt helemaal doorzoeken, of een RSS feed toevoegen. U kan dus zelf een eigen button maken, en dat duurt slechts enkele seconden, aldus een programmeur van Google. Wij hebben het zelf nog niet getest, dat is iets voor later deze week.

In elk geval geven wij even mee wat er volgens Google nog in zit: een verbeterd zoekvakje, om beter uw vraag te kunnen formuleren. Tijdens het intikken worden voortaan suggesties gegeven van zoekwoorden, gebaseerd op populaire trefwoorden van anderen. Verder is er ook een betere interface voor het aanmaken van favorieten, en een Send-To, waarmee u content meteen via Gmail, Blogger of sms kan versturen. Ideaal is het als u uw toolbar combineert met uw Google Account. Dan kan u de bookmarks die u aanmaakt voortaan vanop eender welke computer oproepen. U kan bij Google een galerij bekijken met knoppen die al bestaan; het zijn er een vijftigtal. (met dank aan Wim W)

Nieuws: google.com, fileforum.betanews.com, google.com, betanews.com

Bron: Netties.be

Zondag 05 Februari 2006

 
©2002 Koen Godderis