DB2 database van IBM nu gratis

Even een bericht uit de "grote" wereld - die van de bedrijven en professionele software. Wie ooit al eens gewerkt heeft met databases, weet dat zulke software niet goedkoop is. Daarom ook dat open source software zoals MySQL en PostgreSQL, die uiteraard gratis zijn, de laatste tijd sterk in opmars te zijn.

Wat de makers van die dure databases natuurlijk niet zint. Om dat tij te keren, besluit het een na het andere bedrijf om haar databases software gratis ter beschikking te stellen. Tegen die achtergrond moet u de aankondiging zien van IBM, van wie u de DB2 database software voortaan gratis mag gebruiken. De enige "maar" die eraan vasthangt, is het feit dat de database enkel op bepaalde hardware kan draaien. De machines mogen maximaal twee AMD of Intel processoren bevatten, en de software gebruikt tot 4 gigabyte RAM. En dat heeft niet iedereen in huis, niet?

Oracle heeft eerder al haar XE Edition database eveneens gratis gemaakt; die is dan beperkt tot systemen met één processor, 1 giga RAM en 4 giga maximale grootte van de database. En Microsoft heeft haar SQL Server 2005 Express gratis uitgebracht, dat speciaal bedoeld is voor testen met Visual Studio.

Nieuws: www-306.ibm.com, betanews.com, betanews.com

Bron: Netties.be

Zondag 05 Februari 2006

 
©2002 Koen Godderis