VN staat achter 100 $ laptop

Momenteel heeft in Davos, Zwitserland, het Wereld Economisch Forum plaats. En als u nu denkt dat alleen voor de "rijken" der aarde is: het is gewoon een forum waaraan politici, economen en bedrijfsleiders deelnemen, om samen de economische problemen van de wereld te bespreken. Dat de stem van sommigen zwaarder doorweegt dan van anderen, tja, dat is nu eenmaal een economische wet...

Maar dat terzijde. Op de conferentie is ook de VN aanwezig, en die heeft nogmaals haar steun betuigt aan het project van de 100 dollar laptop. Dat betekent dat er geld vrijgemaakt kan worden van het United Nations Development Programma om het project One Laptop Per Child waar te maken, zodat kinderen in de ontwikkelingslanden hun laptop krijgen. Die laptop moet dure schoolboeken vervangen, en wordt het eigen lesbankje, het draagbare schooltje voor de kinderen.

Sommigen zeggen wel eens denigrerend: is zo'n computer dan gemaakt van eetbare plastiek? Je zou de kinderen beter te eten geven! Maar dat is niet helemaal waar: door de computers krijgen de kinderen scholing, en kunnen zij mee de economie van hun land opbouwen. Terwijl gewoon eten geven de mensen afhankelijk houdt, en niets wezenlijks verandert, ook niet naar de toekomst toe. Op de tweede link vindt u het programma van Davos, en allerlei podcasts van toespraken enz.

Nieuws: betanews.com, gaia.unit.net

Bron: Netties.be

Maandag 30 Januari 2006

 
©2002 Koen Godderis