Gratis website vermeldt spyware

Deze week werd een nieuwe website gelanceerd, StopBadware.org, die de makers van spyware in hun blootje wil zetten door een lijst met programma's te publiceren die spyware en andere schadelijke software bevatten. De site zal ook de bedrijven met naam en toenaam noemen die deze programma's maken en via het internet verdelen.

"Het heeft al te lang geduurd dat die bedrijven zich hebben kunnen verbergen in de duistere coulissen van het internet", aldus John Palfrey, een van de kopstukken van het project. "Wij willen een internet met meer aansprakelijkheid". Het initiatief gaat uit van de Harvard en Oxford instituten, en kan rekenen op de steun van high-tech zwaargewichten zoals Google en Sun Microsystems.

Dat zo'n initiatief dringend nodig is, mag wel blijken uit cijfers die Forrester Research onlangs publiceerde: minstens 50% van de home p's zijn namelijk besmet met een of meer badware programma's. Nu is het natuurlijk zaak dat de consument eerst op die lijst gaat controleren of het programma dat hij downloaden wil, wel zuiver op de graat is of niet. En daar hebben wij toch echt onze twijfels bij....

Nieuws: usatoday.com, stopbadware.org

Bron: Netties.be

Zaterdag 28 Januari 2006

 
©2002 Koen Godderis