John de Mol neemt radio 10FM over!

Talpa Radio International BV, een dochteronderneming van Talpa Management BV en onderdeel van de investeringsmaatschappij van John de Mol, heeft vandaag in principe overeenstemming bereikt met de Stichting Beheer Radio 10 en Wegener NV over de overname van 100 % van de aandelen in Radio 10 BV.

Deze vennootschap exploiteert de commerciële radiozender Radio 10 FM.

Radio 10 FM stond al een aantal jaren in de etalage. Radio 10 FM was in 1988 het eerste commerciële radiostation in Nederland. Later werd het overgenomen door de Arcade Media Groep (o.a. TMF) en in 1996 kwam deze groep in handen van Wegener NV. Nu is het in handen van Talpa Radio International.

Erik de Zwart liet via een persbericht weten: Dit past precies in de strategie die wij hebben ontwikkeld voor Talpa Radio International. Naast Noordzee FM, dat vorig jaar werd overgenomen, leveren wij met de aankoop van Radio 10 FM het bewijs dat wij voor de lange termijn investeren in radio! Het is een aanwijzing dat wij niet alleen investeren in een groot en mooi radiobedrijf maar ook in de verdere professionalisering van de radiomarkt in Nederland."

KG-redactie

bron: radio.nl

Donderdag 27 Februari 2003

 
©2002 Koen Godderis