Frida uit Ledegem is de hipste oma van Vlaanderen

Na een korte quiz in het Radio 2-programma de Vliegende Vlaming is Frida Vehaegen met de titel "hipste oma van Vlaanderen" gaan lopen. Ze moest het opnemen tegen 4 andere grootmoeders die geselecteerd waren uit de inzendingen.

De zoektocht naar de hipste grootmoeder werd georganiseerd naar aanleiding van grootmoederdag (zondag 2 maart). Kleinkinderen konden bellen of mailen om te vertellen waarom hun oma volgens hen de hipste is. Bij de genomineerden zat een grootmoeder die een informaticacursus volgt om mee te kunnen met haar kleinkinderen. Er was iemand van 70 die "Engelse conversatie" volgt, zodat ze met kleinkind een verre reis kan maken. Nog een andere praat met haar kleinkind via de webcam omdat ze nogal ver van elkaar wonen. Een opvallende verschijning was Chris Renard uit Vorselaar. Haar kleinkinderen noemen haar "Heavy Bomma" omdat ze 7 tatoo's en 4 piercings heeft. Ze rijdt met de vrachtwagen, luistert naar Heavy Metal muziek en als ze voor de buis zit is het voor The Simpsons of Southpark.

Ook winnares Frida Verhaegen rijdt met de vrachtwagen, maar ze is vooral hip omdat ze hele dagen zit te SMS'en met haar kleinkind Evelien. Zelfs als Evelien in de klas zit stuurt ze tekstberichtjes. "De juffrouw merkt er niets van", zegt Evelien. "Ik doe het onder de tafel!"

Behalve de titel "Hipste Oma" krijgt Frida ook een heel jaar lang elke maand gratis bloemen aan huis bezorgd.

Foto: VRT-persdienst

KG-redactie

Donderdag 27 Februari 2003

 
©2002 Koen Godderis