Studenten verkiezen on line cursus

Volgens een recente studie van The Sloan Consortium, een on line onderwijsgroep, heeft in 2004 minstens 2,3 miljoen studenten een of andere curus on line gevolgd. Twee derde van de universiteiten bieden "face-to-face" colleges aan, maar ook on line cursussen. En het opvallende is dat, waar het vroeger ging om twee aparte soorten klassen, die scheidingslijn nu steeds meer verdwijnt.

Op sommige scholen zijn on line cursussen, die oorspronkelijk opgezet waren voor studenten die ver weg leven van de campus, ook erg populair met studenten die op de campus zelf wonen. De universiteit van South Dakota stelde zelfs vast dat 42% van de studenten die zich ingeschreven hadden voor tele-onderwijs, zich niet echt ver weg bevonden: zij zaten zelfs op de campus zelf van de universiteit die de on line cursus hostte.

Dat brengt natuurlijk weer heel wat problemen en aanpassing mee. Zo is de universiteit niet zo gelukkig met het feit dat vrije stoeltjes in de virtuele klas, die eigenlijk bedoeld zijn voor studenten die moeite hebben zich te verplaatsen tot aan de campus, nu ingenomen worden door studenten die soms te lui zijn om zichzelf naar het klaslokaal te verplaatsen. Maar anderzijds groeit de bevolking van de campussen steeds aan, en is zo'n on line cursus dan weer een oplossing voor het plaatsgebrek. Meer over on line les volgen in de VS in dit artikel bij CNN.

Nieuws: edition.cnn.com

Bron: Netties.be

Vrijdag 20 Januari 2006

 
©2002 Koen Godderis