Microsoft test streaming tv 

De PC wordt echt wel het mediacentrum van onze huiskamer. En daar hoort ook tv bij. Een van de knapste uitvindingen van de laatste tijd vonden wij wel de Slingbox, een toestel waarmee je de programma's van je tv draadloos kan doorsturen naar eender welk toestel dat met het internet verbonden is.

En nu komt Microsoft uit met een programma dat zo ongeveer hetzelfde doet, voor al wie een Windows Media Center heeft. Daarmee zou u dan programma's kunnen bekijken vanop eender welke plaats, via mobiele toestellen en laptops. U leest goed: het gaat om software, terwijl de Slingbox een hardware toestel is, dat gekopeld wordt aan een TiVo player of kabelconnectie. De stream die het resultaat is van de software wordt gespeeld door WIndows Media Player.

Er is natuurlijk wel het probleem van de auteursrechten, en Microsoft is daar toech wel een beetje bang van: het zou zich niet graag de boosheid op de hals halen van tv-zenders en auteursrechthebbenden. Microsoft houdt daarom voor het moment haar testen in alle discretie. Voor meer info verwijzen we u graag naar BetaNews.

Nieuws: betanews.com

Bron: Netties.be

Donderdag 19 Januari 2006

 
©2002 Koen Godderis