Koen's weekboek 11 nov. 2004

Dag iedereen,

het is wapenstilstand vandaag. Wat wordt er dan zo precies herdacht? Awel, de slachtoffers uit de 1ste Wereldoorlog. Het was in die tijd een bloedige strijd in de streek van Ieper. Veel Engelsen en Fransen sneuvelden er. En laten we ook niet vergeten "Duitsers". Meer in detail zal ik het er niet over hebben, want zo geschiedkundig ben ik nu ook weer niet. In elk geval, 11 november betekent voor mij eventjes een dag om stil te staan bij de slachtoffers van diverse oorlogen. Ja zelfs aanslagen, omdat terreur ook oorlog is.

Een dag als wapenstilstand zijn ideale dagen voor mij om de batterijen opnieuw op te laden. Ik zat er de laatste tijd weer eens flink door. Ben vanmorgen om 10 uur uit m'n bed gekropen. Wat voor mij een godsgeschenk is, want ik moet daar elke dag vroeger uit. Ik kan niet zeggen: ik ga de zaterdag of zondag lang slapen. Dat gaat voor mij niet. Enkel de maandag, maar dan ben ik dat zodanig gewoon dat ik weer wakker wordt op het gebruikelijke uur van wakker worden.


Iets anders nu. Deze week verscheen op het internet een opmerkelijk nieuwsbericht. Het bericht ga ik noch ontkennen noch bevestigen. Carolien, een meisje begaan met radio schrijft het volgende: "Okido net gehoord uit goede bron, Koen Godderis wordt papa. Dit nieuws is me dan ook bevestigd uit goede bron uit KG zijn vriendengroep. Ik vind het jammer voor dat kind om zo een vader te hebben, er is al ellende genoeg in de wereld!"

Het is wel vreemd dat laatste stuk "er is al ellende genoeg ...". Het moet wel lukken dat ik deze week een meisje uit het radiomilieu dat interesse in me had, heb moeten duidelijk maken dat ik in relatie ben. Misschien heeft het één met het ander te maken. Vrouwen hé! Als ze niet krijgen wat ze willen, gaan ze zich tegen je keren. Moet wel zeggen dat het desbetreffende meisje een knappe verschijning betreft, maar in relatie is in relatie. Scheve schaats rijden is niet aan mij besteed, want als ik dat wil kan ik dat elke dag. Ik ben perfect gelukkig met m'n huidige partner. En ga me niet bezig houden met me te verwikkelen in complexe zaken. 'k Heb al een druk leven genoeg om mijn tijd daar nog eens aan te besteden.

Wat ik vandaag nog ga doen? Don't know. Denk van gewoon wat te gaan wandelen. Of weet ik wat veel. En misschien staat er iets in de agenda gepland. Agenda? Good hell!!!! Ben zo gisteren weer een afspraak vergeten. Met 101 dingen bezig en de afspraak glad vergeten. Vanaf nu geef ik m'n agenda wat meer aan m'n vriendin. Die houdt dat beter bij. Want zoals het nu is, kan het niet verder. Ik vergeet teveel afspraken. Van vrij onbelangrijke, tot voor mij althans belangrijke.

Volgende week heb ik een vrij belangrijke afspraak met een paar mensen voor wat betreft de lokale en landelijke radiolicenties. Dit alles binnen het kader van de door een paar politici en ambtenaren gepleegde corruptie, de procedure tot erkenning van een landelijke of lokale radio zelf, de politieke gevolgen, het juridische verzet, etc ... Allemaal zaken waar de meeste mensen niet van wakker liggen. Wij als radiomakers des te meer. Maar één ding is duidelijk: hangen gaan ze de heren van plezier. Kan een hele tijd duren voor dit feit voltrokken wordt, maar er komt een dag dat het zaakje gekuist is. Opgeruimd staat dan weer netjes. Enfin, het is een job als een ander "de boel proper maken". (lol)

Over corrupte politici gesproken! Laten we het eens hebben over "ondemocratische" partijen die 1 miljoen Vlamingen via allerlei constructies monddood maken. Reacties op het vonnis van 9-11-2004: Frank Vanhecke, Filip Dewinter en Marie Rose Morel. In wat voor een apenland leven wij hier eigenlijk????? Het is aan de kiezer om een partij tijdens verkiezingen te beoordelen en te veroordelen. En niet aan politieke partijen die de wetten zodanig maken opdat ze het Vlaams Blok electoraal zouden kunnen uitschakelen. Dit zal zich uiteraard vertalen in nog meer kiezers voor het Vlaams Belang!

Zo dat was het voor wat mij betreft. Fijne week toegewenst, ik ga er hier vandaag nog een beetje van genieten.

Koen Godderis

Donderdag 11 November 2004

 
©2002 Koen Godderis