Koen's weekboek 6 sept 2004

Hallo iedereen,

momenteel is het om en bij 8u00 op maandagmorgen. Ben dus vrij vroeg wakker vandaag. Maar ik was bij m'n vriendinnetje afgelopen weekend aan zee. Ze moet om 7u30 op haar werk zijn in Brugge. Vandaar dat het steeds op maandagmorgen vroeg opstaan is voor haar en dus ook voor mij hmmmm ... En zeggen dat het m'n vrije dag is vandaag (hoewel dat in werkelijkheid nooit zo is). Maar geen probleem, ik kon ook blijven liggen en de deur achter me dicht trekken, maar daar had ik geen zin in. Wou samen met haar vertrekken.

Je leest het goed, ik ben samen met een nieuwe vriendin. Je zou kunnen zeggen: weeral? Maar dat doet me eigenlijk niet zoveel meer. Ik heb veel vriendinnen met wie ik een zeer goed contact heb, maar we zijn nu allebei echt verliefd op mekaar en het voelt echt goed. Je kunt nooit weten welke kant het opgaat, maar het zit goed. Het betreft een voor mij ontzettend mooi meisje en ze is kunstenares. En tja ... laat dit nu net hetgeen zijn wat me ook aantrekt. Ben altijd zelf een creatieve jongen geweest. Daar is er dus ook een sterk raakvlak tussen ons. En dat ze er wat van kent maakte de schilderij op haar muur duidelijk. Dacht dat dit door iemand anders was gedaan, maar nee, echt door haar. Ze heeft echt talent. Waaaaaaaauw, mooie kleuren, contouren, etc ...

Afgelopen week is er eigenlijk niet zoveel gebeurd. Tenzij het hier in het centrum kermis was, maar heb daar niet veel van kunnen genieten, want had teveel werk om me echt vrij te maken. Collecties kiezen, in de winkel, etc etc etc ... Zou ook nog de verweringen voor de VZW radio1FM hebben opgestuurd naar de Raad van State, maar de verweringen van de advocaat van de Vlaamse regering en dus de verdediging van Marino Keulen in het radiodossier was zodanig zwak dat je daar dus niet meer hoeft op in te gaan. Het is echt te belachelijk voor woorden wat daar allemaal in staat. Je ziet gewoon dat je zwart op wit aan de hand van een wetsartikel één en ander kunt bewijzen en dan gaan ze een beetje rond de pot draaien op 100 km van de essentie vandaan. Vond het eigenlijk wel grappig die verweringen te lezen. 'k Zou zeggen goed geprobeerd, maar iets wat zwart op wit in een wetsartikel staat. Tja ... daar valt echt niets mee aan te vangen om een overtreding daarvan gaande nog recht te trekken. Iemand waarvan vastgesteld wordt dat hij door het rood reed met alle onbetwistbare bewijzen daar bij horend, valt ook niet meer te verdedigen.

Marino Keulen heeft heel veel mensen in het radiomilieu werkelijk uitgelachen en het bloed van onder de nagels gehaald door te stellen dat door het rood licht rijden allemaal niet zo erg is als je daarvoor een reden hebt. Gehaast zijn is echt al een reden om te zeggen: geen probleem, rij maar door het rood licht. Marino keulen noemt dat "het evenredigheidsbeginsel". Ik noem dat het "klungelaarsbeginsel" van een minister die niet in het minst weet waar hij mee bezig is. In een dossier werd fraude gepleegd en door 5 mensen verklaringen afgelegd: erkenning geschrapt? Nee hoor. Een dossier werd ontvankelijk verklaard zonder enige vorm van rechtspersonen, laat staan statuten. Erkenning ingetrokken? Nee hoor. Allemaal in ons nadeel en dat zei ook Carl Decaluwé tijdens interpallaties in het Vlaams parlement. Marino Keulen antwoordde daar op: tja ze moeten maar naar de Raad van State gaan. Gelijk of dat je om een brood gaat naar de bakker. Keulen betreft gewoon een simpele Limburgse klungelaar. Best dat ze in Limburg sowieso wat achterlijker zijn (uitzonderingen even buiten beschouwing gelaten), want hier in West-Vlaanderen zou hij geen 200 stemmen halen met dergelijk IQ.

Later dit jaar ga ik heel hard uithalen richting Keulen, Van Mechelen en de VLD in het algemeen voor het gevoerde rampzalige mediabeleid van de afgelopen legislatuur. Er werd veel mensen schade toegebracht en dat zal niet zonder gevolg blijven. Dat ga ik doen via de pers en een klacht bij Europa. Keulen en Van Mechelen staan nog met een openstaande rekening bij veel mensen moet je weten. Ik heb altijd gezegd dat diegene na Keulen de puinhoop van 17 lopende dossiers bij de RvS tegen Marino Keulen en 2 lopende dossiers bij de Europese Commissie eveneens tegen Marino Keulen zou mogen opkuisen. 't Begint al want Europa is nu begonnen met de Vlaamse media-boel uit te mesten. Ze hebben intussen 49 vragen gestuurd naar Geert Bourgeois van de N-VA, de nieuwe mediaminister. Gewoon vraagjes in de aard van: hoe zit dat daar eigenlijk met dat media-geklungel in Vlaanderen?

1 van de 2 dossiers dat bij Europa zit,is de oorzaak voor deze vragen. Het is het dossier met m.b.t. VTM versus Sporza. Zeg maar "het illegale station van de VRT" dat zomaar eventjes zonder enig wettelijk kader en goedkeuring op de kabel werd gezet. De Vlaamse regering riskeert hier ongetwijfeld een forse schadevergoeding te moeten betalen aan VTM. En wie gaat dat betalen? Juist, de belastingbetaler. Schoon hé. Die Marino Keulen klungelt er op los en de belastingbetaler mag er voor opdraaien. Enfin, we zien wel wat het wordt, maar een schadevergoeding voor VTM van om en bij de 5 à 7,5 miljoen euro zou terecht zijn. De Vlaamse burger weet dus weer waarvoor gewerkt. Om z'n boete te betalen, gemaakt door een minister die z'n dossiers niet kent of incompetent is of te laks is of de VRT te vriend wil houden (vriendjespolitiek). Enfin, 't zal wel een combinatie zijn van al deze zaken.

't Wordt maar eens tijd dat de puntjes op de i worden gezet. En de mensen verantwoordelijk voor het toebrengen van veel schade via juridische weg en eventueel publieke schandpaal terecht staan.

Koen Godderis

Maandag 06 September 2004

 
©2002 Koen Godderis