Intel Mac maakt debuut 

Ook op hardware-vlak laat Apple zich niet onbetuigd op de MacWorld. Vooreerst: het gerucht dat Apple overschakelt op Intel processoren wordt bevestigd, en het zal 6 maanden sneller gebeuren dan eerst gedacht. De eerste Intel Macs zullen uitkomen in de iMac lijn, en de rest van de producten maakt de overstap naar Intel tegen het einde van het jaar. De iMac lijn zal de Core Duo processor bevatten, die de machine twee tot drie keer sneller maakt dan de iMac G5. De iMacs zullen trouwens de Mac OS 10.4.4. aan bord hebben.

Ook de PowerBook lijn ontsnapt niet aan de overstap naar Intel. Dat wordt dan wel een laptop met een nieuwe naam: de MacBook Pro. Steve Jobs legde op MacWorld uit dat hij alles gedaan heeft om de G5 processor in de PowerBook te krijgen, maar dat hij problemen bleef houden met de koeling - vandaar de overstap naar Intel.

Leuk detail: bij de nieuwe laptops van Apple zal u bemerken dat de stroomkabel bevestigd wordt met een magneet. Dat is omdat er zoveel ongelukjes gebeuren met mensen die blijven hangen achter stroomkabels, met tuimelpartijen van de laptop tot gevolg. Daarom heeft Apple de MagSafe bedacht: doordat de stroomkabel met magneetjes bevestigd is aan het toestel, zal de kabel bij de minste druk ontkoppeld worden, en worden heel wat ongelukjes vermeden.

Nieuws: betanews.com, betanews.com

Bron: Netties.be

Zondag 15 Januari 2006

 
©2002 Koen Godderis