Moderne David versus Goliath

Patricia Santangelo is in de ogen van velen een heldin. De nieuwe David, die het moet opnemen tegen Goliath. Zij wordt namelijk vervolgd door de belangengroep van de Amerikaanse muziekindustrie, RIAA, omdat zij illegaal muziek geupload en gedownload zou hebben. Zij is een van de 16.000 mensen die momenteel vervolgd worden voor het pirateren van muziek via de ruilnetwerken.

Nu moet u weten dat de vrouw zo goed als computer-analfabeet is. Zij kan met moeite haar e-mail ophalen en versturen. Zij verstaat niet hoe zij van deze zaken beschuldigd kan worden. Als er al illegale bestanden op haar pc staan, dan moet dat het werk zijn van haar kinderen. Zij heeft dan ook geweigerd om de minnelijke schikking, die het RIAA haar aangeboden heeft, te ondertekenen. "Het gaat om het principe", zegt ze, "Ik kan niet iets tekenen dat zegt dat ik akkoord ben te stoppen met iets dat ik nog nooit gedaan heb..."

De vrouw heeft tot hiertoe al meer dan 24.000 dollar betaald aan advokaatkosten, en omdat ze die kosten niet meer kan betalen, zal ze nu zichzelf verdedigen. Haar hele verhaal leest u in dit artikel. Zij kan in elk geval rekenen op de sympathie van het land...

Nieuws: apnews1.iwon.com

Bron: Netties.be

Donderdag 29 December 2005

 
©2002 Koen Godderis