Microsoft wil muziekabonnement

U kan er niet naast zien: Apple Computer heeft momenteel een overwicht op de digitale muziekwereld. U heeft verleden week kunnen lezen dat de iTunes muziekwinkel van Apple een gigantisch succes is: met meer dan 430 miljoen nummers heeft iTunes een marktaandeel van ruim 82%.

U kan het vervolg al raden: Microsoft is allerminst gelukkig met dat succes. Het zal dan ook een inspanning doen om haar eigen on line muziekaanbod nieuw leven in te blazen. Zo voorziet het een abonnementsdienst voor later dit jaar. De muziekwinkel van Microsoft bestaat al sinds september verleden jaar, maar u kon er alleen muziek aankopen voor de Windows Media Player. Nu is Microsoft dus bezig om akkoorden af te sluiten met platenlabels en auteursrechtenorganisaties, om een abonnementsdienst op te richten.

Volgens sommige bronnen zou Microsoft nog een stapje verder gaan in haar offensief om het marktaandeel van Apple weg te snoepen: dankzij een speciaal akkoord met de auteursrechtenmaatschappijen zou de internaut, die een abonnement neemt bij Microsoft, daar ook van elke song die hij bij iTunes aangekocht heeft een kopietje kunnen krijgen in het Microsoft formaat, zodat de song op een ander toestel dan de iPod afgespeeld kan worden. Verschillende waarnemers menen dat Microsoft met deze beslissing toch wel een aardverschuiving kan veroorzaken in de on line muziekwereld. U mag niet vergeten dat Microsoft belangrijke technologie levert aan bedrijven zoals Yahoo en Napster die hun eigen muziekdienst hebben. En nu gaat Microsoft dus als het ware rechtstreeks de concurrentie aan met hen... Ongetwijfeld zal deze beslissing nog een staartje krijgen!

Nieuws: news.com.com

Bron: Netties.be

Donderdag 16 Juni 2005

 
©2002 Koen Godderis