MSN voegt tabblaadjes toe

De internauten lusten wel pap van tabblaadjes - dat is nu eenmaal erg handig bij het surfen. Microsoft heeft die boodschap blijkbaar begrepen. Eerst was gezegd dat men op die tabblaadjes zou moeten wachten tot IE7, versie 7 van de IE browser, zou uitkomen. Dat zou einde deze maand zijn, althans de beta-vorm.

Maar Microsoft heeft een verrassing voor de internaut: het heeft een nieuwe versie uitgebracht van de MSN Search Toolbar, dat een primitieve vorm van tabblaadjes toevoegt aan IE6. Met andere woorden: het is niet de IE die de tabblaadjes oproept, wel de toolbar. Bij IE7 zal dat dus anders zijn, wat tot voordeel heeft dat als één tabblaadje crasht, niet de volledige browser in duigen valt.

Slim bekeken van Microsoft, niet? Door die tabblaadjes toe te voegen, vermijdt het dat nog meer mensen overschakelen op de alternatieve browsers (Netscape, Firefox, Opera) die wél tabblaadjes bevatten. En tegelijkertijd moedigt Microsoft de mensen aan om haar MSN Search toolbar te installeren. Dat is eigenlijk een samenraapsel van drie aparte toolbars: eentje voor Microsoft Outlook, eentje voor Windows en IE, en een toolbar voor de Windows taakbalk. In de MSN Search toolbar vindt u ook een pop-up stopper, functies om automatisch formulieren in te vullen, en een zoekfunctie voor de eigen harde schijf. U kan de nieuwe versie van de toolbar o.a. via FileForum van BetaNews.

Nieuws: betanews.com, fileforum.betanews.com

Bron: Netties.be

Maandag 13 Juni 2005

 
©2002 Koen Godderis