Spyware proberen te definiĆ«ren

U heeft het al eerder gehoord, het is niet simpel om de strijd aan te binden tegen spyware. Gewoon al door het feit dat de term "spyware" zo moeilijk te definiƫren is.

Er is eerst al de vage scheidslijn tussen spyware en adware. Bij adware krijgt u gratis software, maar moet u in ruil advertenties slikken. Om die advertenties zo doelgericht mogelijk te maken, wordt uw surfgedrag bekeken. Dus dat zou u reeds als spionage kunnen beschouwen - ware het niet dat u, in principe, bij adware bewust gekozen heeft voor deze advertenties. De makers van adware beweren dan ook dat hun software een gewoon legitiem marketing tool is.

De gebruiker is er dus alleen maar gebaat bij wanneer er een duidelijke definitie komt van wat spyware is en wat niet. En dan maar meteen een definitie van wat mag en niet mag, alstublieft? En als het even kan, ook nog een wet die hetgeen niet toelaatbaar is, ook strafbaar stelt bij wet? Leest u ook dit verhelderende artikel bij CNet over deze moeilijke scheidslijn tussen adware, spyware, en "gewone" software.

Nieuws: news.com.com

Bron: Netties.be

Zondag 12 Juni 2005

 
©2002 Koen Godderis