iTunes zonder kredietkaart!

De virtuele platenwinkel iTunes Music Store van Apple is erg geliefd. Er is echter één "maar": u kan er enkel muziek aankopen als u over een kredietkaart beschikt. En dat sluit toch heel wat mensen, vooral jongeren, uit.

Daar komt binnenkort verandering in. Apple heeft namelijk deze week bekend gemaakt dat u voor de aankoop van muziek, audioboeken en cadeaubonnen binnenkort ook zal kunnen betalen via bankoverschrijving, of bij ontvangst van de factuur. Daarvoor wordt samengewerkt met betalingsbedrijf Firstgate, dat in de meeste Europese landen actief is en meer dan 5 miljoen klanten heeft.

Bij de iTunes winkel betaalt u 99 eurocent per song, en er is een enorme keuze: niet alleen de vier grootste platenlabels en duizenden onafhankelijke platenlabels vindt u er terug, maar ook muziek uit de lage landen, zoals Natalia, Wouter, Will Tura, Anouk, Novastar, Gorki enz. Het leuke van de iTunes vinden wij nog altijd de vrijheid die u krijgt qua auteursrechten. U mag een song op vijf computers afspelen, zelfs onbeperkt branden, zolang het voor eigen gebruik is uiteraard, en naar een onbeperkt aantal iPods laden (eveneens voor eigen gebruik).

Website: apple.com

Bron: Netties.be

Zaterdag 11 Juni 2005

 
©2002 Koen Godderis