www.belgium.be kost 55.6 miljoen euro

De website van de federale overheid, www.belgium.be, kost een veelvoud van de oorspronkelijke raming. Bovendien heeft premier Verhofstadt gelogen over de prijs, zegt N-VA-kamerlid Frieda Brepoels.

Eind november antwoordde de eerste minister aan Brepoels, die hem hierover een vraag had gesteld, dat de bouw en het onderhoud van de federale website door it-dienstverlener Accenture in totaal 22,4 miljoen euro zou kosten. Dat was een leugen, zegt Brepoels nu. Uit een brief die ze zopas van het Rekenhof ontving blijkt dat de regering uiteindelijk meer dan het dubbele van dat bedrag aan Accenture zal betalen: 55,6 miljoen euro.

In de brief staan de bedragen die voor de verschillende onderdelen van de klus betaald moeten worden: 1,65 miljoen voor het ontwerpen van de architectuur van de site, 35,9 miljoen voor "het opzetten van een statisch en transactioneel platform" dat burgers de mogelijkheid moet bieden elektronisch met de overheid te communiceren en online formulieren op te vragen en in te vullen, en nog eens 18 miljoen voor advies in de komende vijf jaar.

Voorlopig kost de site koengodderis.be iets minder...

Kris Demeersseman

Dinsdag 31 December 2002

 
©2002 Koen Godderis