MSN Search: definitieve versie

Het zat de jongens en meisjes uit Redmond niet echt lekker: de laatste tijd hadden verschillende grote tenoren uit het internet-zoekwereldje (Yahoo, Google en America Online) zich gewaagd op het Microsoft terrein, namelijk niet enkel meer on line zoeken, maar ook de eigen harde schijf van de internaut doorzoeken. En dat kon Microsoft natuurlijk niet zomaar over zich laten gaan.

En dus heeft de softwaregigant, na een tijdje proef te draaien, de definitieve versie uitgebracht van haar eigen desktop zoektool. Deze gratis software maakt deel uit van de MSN Serach Toolbar Suite, en is enkel geschikt voor Windows XP en Windows 2000. U kan verschillende soorten bestanden doorzoeken, niet alleen naar datum, grootte maar ook bijvoorbeeld auteur of afzender. U kan ook verschillende soorten bestanden doorzoeken: e-mails, kalenders, afbeeldingen, PowerPoint presentaties. Om PDF bestanden te doorzoeken aan de hand van trefwoorden in het document, moet een een aparte plug-in installeren.

Bij de resultaten krijgt u ook een preview-paneeltje, met daarin een fragment van de gevonden bestanden. WDe Microsoft-zoeker is trouwens discreter dan de Google-zoektool. Waar Microsoft (en trouwens ook Yahoo) niet de websites onthouden die u bezocht hebt, om die dan te doorzoeken, doet Google dit wel. Microsoft en Yahoo sluiten bovendien e-mails en andere bestanden die u gewist hebt, uit van de zoektocht, maar Google houdt die gewiste bestanden nog altijd bij (tenzij u ze uitdrukkelijk gaat wissen in de Yahoo index). De zoektool geeft alvast een voorsmaakje van hoe het zoeken eruit zal zien bij de nieuwe versie van het Microsoft besturingssysteem Longhorn. Wat er echter wél ontbreekt (en wat er in de bèta-versie wel aanwezig was) zijn de tabblaadjes. (Met dank aan Wim W voor de bijkomende links)

Nieuws: crn.com, desktop.msn.com, betanews.com, searchenginewatch.com

Bron: Netties.be

Vrijdag 20 Mei 2005

 
©2002 Koen Godderis