Meer over strijd tegen piraterij

Gisteren hadden wij het over enkele "veldslagen" die in de VS geleverd werden in de stijd tegen piraterij. Maar ook in ons landeke zit men niet stil.

Dinsdag, zo meldt Gazet Van Antwerpen, werden 8 jongeren opgepakt uit de regio's Charleroi, Brussel, Nijvel, Luik en Verviers, na huiszoekingen op vraag van het Franse gerecht. De jongeren worden ervan verdacht om in netwerken en servers van bedrijven en universiteiten ingebroken te hebben, om daarna de harde schijven vol te stoppen met illegale muziek- en filmbestanden.

Drie van de jongeren werden op heterdaad betrapt. Zij riskeren een straf van 1 tot 3 jaar voor het inbreken in de netwerken. (1) Ook Yahoo France maakt melding van de grote actie (2) Nog volgens dezelfde krant heeft de politie van Charleroi zo'n 20.000 illegaal gekopieerde cd's, dvd's, videocassettes en playstation-spelletjes vernietigd. Deze keer ging het om een actie in spamenwerking met Sabam, Belgian Antipiracy Foundation, en IFPI. Het gaat om goederen die in de afgelopen twee jaar in beslag genomen werden. (3) De moraal van het verhaal? Bezint eer ge begint! Piraterij is nog altijd strafbaar, vooral als ze gepaard gaat met computerinbraak!

Nieuws: gva.be, fr.news.yahoo.com, gva.be

Bron: Netties.be

Maandag 16 Mei 2005

 
©2002 Koen Godderis