Nieuws over strijd tegen piraterij

In de VS heeft een rechtbank unaniem een poging verworpen van de Federal Communications Commission en de grote Hollywoodstudio's om anti-piraterijbescherming verplicht te maken in hardware, de zogenaamde Broadcast Flag.

Volgens het plan van FCC en Hollywood zouden voortaan enkel nog content gespeeld kunnen worden om hardware die kopieerbescherming bevat. Alle toestellen zouden vanaf 1 juli zo'n kopieerbescherming moeten bevatten. Tegen het plan kwam van verschillende kanten verzet. Onder andere de online organisatie Public Knowledge stelde dat het FCC niet het recht had om regels vast te leggen voor wat er allemaal moet zitten in de toestellen zoals computers of home entertainment toestellen.

De belangenorganisatie van de filmindustrie, MPAA of Motion Picture Association of America, laat zich niet ontmoedigen door de uistpraak. "Enkel de jurisdictie van het FCC werd betwist, niet de verdiensten van Broadcast Flag zelf. Wij zetten onze strijd tegen piraterij verder." (1) En in een verwant bericht heeft Microsoft een prijs uitgeloofd van 2.000 Britse ponden voor de beste film die het publiek wijst op de risico's en het oneerlijke van diefstal van intellectuele eigendommen, een mooie omschrijving van piraterij dus. De film moet aantonen hoe piraterij schade toebrengt aan zowel het individu als de maatschappij. (2)

Nieuws: vnunet.com, vnunet.com

Bron: Netties.be

Donderdag 12 Mei 2005

 
©2002 Koen Godderis