Kwetsbaar voor virussen

Vaak wordt Microsoft met de vinger gewezen, omdat haar producten (het Windows besturingssysteem, de browser en co) niet veilig zouden zijn. Wel, blijkbaar heeft Microsoft niet langer meer het monopolie op beveiligingsfouten.

Volgens een melding van Pandasoftware zit er ook ene lek in de Adobe Acrobat Reader, waarmee u .pdf bestanden kan lezen. Een hacker zou een pdf bestand zodanig kunnen manipuleren dat, wanneer u het in uw Acrobat Reader laadt, dit een fout zou genereren; de hacker zou van die fout gebruik maken om dan code op uw pc tot uitvoer te brengen. Omdat er nog geen oplossing beschikbaar is, bent u best voorzichtig met het openen van pdf bestanden van verdachte websites. (1)

En volgens het Britse beveiligingsbedrijf Sophos zou er voor het eerst een Trojaan ontdekt zijn die zich kan verstoppen in het Mac OS X. Het gaat om Mac/Cowhand-A die zich in het register nestelt en een achterdeurtje opent. Gelukkig is de Trojaan nog niet in het wild gesignaleerd. Volgens Sophos zou het eerder gaan om een experimentje, en moeten Apple-gebruiker zich nog niet teveel zorgen maken.(2)

Nieuws: securitytracker.com, pressetext.at

Bron: Netties.be

Woensdag 27 April 2005

 
©2002 Koen Godderis