Opera 8 is uit

De schijnwerpers mogen dan wel gericht zijn op de Firefox browser, we mogen toch ook niet die andere alternatieve browser vergeten, dat lichtgewichtje uit Scandinaviƫ: Opera. Daarvan is nu versie 8 uit, en die belooft nog sneller, veiliger en gebruiksvriendelijker te zijn dan tevoren.

Er zijn een aantal nieuwe dingen, een betere beveiliging, en een opgefriste user interface. Net zoals tevoren zijn er de tabblaadjes, en geloof ons: als u eenmaal gewend bent aan tabblaadjes dan wil u niet meer zonder! Opvallende nieuwigheid is de ingebakken spraakherkenningstechnologie. Opera accepteert immers de commando's die u uitspreekt, en zal zelfs hele pagina's voorlezen.

Andere nieuwigheid is ERA of Extensibel Rendering Architecture, dat een oplossing moet bieden aan het eeuwige probleem om webpagina's er netjes te laten uitzien, ongeacht de grootte van het scherm. Verder zijn er nog de ondersteuning van RSS newsfeeds, en de Scalable Vector Graphics. Beginnen uw vingertjes te jeuken om deze nieuwe versie te downloaden? Vertrek dan maar snel naar onderstaand adres!

Nieuws: fileforum.betanews.com, fileforum.betanews.com, betanews.com

Bron: Netties.be

Woensdag 20 April 2005

 
©2002 Koen Godderis