HP vervolgt bedrijven 

Zoals u wellicht al goed ondervonden heeft aan uw portemonneetje, zijn de cartridges van de printers niet goedkoop. Met 3 of 4 cartridges kan u tegenwoordig zelfs al een nieuw printertje kopen...

Dat nodigt natuurlijk uit tot concurrentie, en enkele slimme bedrijven zijn op het idee gekomen om hervulbare cartridges te maken. En dat zint natuurlijk de bedrijven niet die de originele cartridges maken. Dus zal het u niet verwonderen dat HP deze week een proces ingespannen heeft tegen twee Amerikaanse hervullers, Rhino Tek en InkCycle. De beschuldiging: inbreuk op enkele HP patenten.

Volgens HP gaat het echt niet om het feit dat de gebruiker nu cartridges kan kopen bij een ander, want HP houdt vol dat het bedrijf het recht op keuze van de consument wil respecteren. Het zou duidelijk gaan om de inkt die gebruikt is. En als HP dit proces wint, zou dit wel eens verstrekkende gevolgen kunnen hebben, tenminste als de inkt die deze bedrijven gebruiken, ook door andere hervullers gebruikt wordt. Kortom, een niet al te gemakkelijke materie (1). Wat ons leidt tot het volgende opmerkelijke cijfer, afkomstig van de site Cijfers (2), en ons doorgespeeld door medewerker Wim W: "Afgemeten aan het volume was inkt voor een HP inkjet printer begin vorig jaar 7 keer zo duur als Dom Perignon champagne uit 1985."

Nieuws: cijfers.net, news.com.com

Bron: Netties.be

Zondag 10 April 2005

 
©2002 Koen Godderis