VRT: gedoogde valsspelerij

Als Museeuw en Co de éne wielerwedstrijd na de andere winnen, dan moeten we daar zeker van afblijven. En ons zeker niet de vraag gaan stellen hoe men dat doet. Waarom niet? Omdat het Vlaamse volk dat allemaal best leuk vindt.

Nu het bewezen is dat Museeuw en Co blijkbaar ietstke rapper fietsten dan de anderen door redelijk vals te spelen, vallen de lijken uit de kast. En zien veel mensen in dat dat precies toch allemaal niet zo 'sportief' en 'eerlijk' was. Het volk dat het leuk vond, begint al meer verdeeld te raken.

Maar da's gelijk met de VRT hé, die koersen ook goed, maar ons afvragen hoe dat komt? Ah nee, dat mogen we niet doen, want de VRT-programma's da's wat de bevolking wil ... de VRT wint de éne koers na de andere. En ze zijn net als die coureurs nog fier op hun resultaten ook. Misplaatste trots, als je het mij vraagt! Winnen door zwaar vals te spelen, is niet iets om trots op te zijn.

Ook hoeven we uiteraard geen rekening te houden met de benadeelden, zoals de coureurs die wel zuiver rijden, of private media die niet kunnen vals spelen omdat die enkel op inkomsten kunnen rekenen uit de reclamemarkt of technisch gediscrimineerd worden t.o.v. de VRT. Ah nee, want van een goeddraaiende machine als de VRT blijven we af.

Zoiets noemt men "gedoogde onwettigheid" ... gewoon omdat het volk dat wil. Waaaauw, een soort van "door de overheid toegejuichte anarchie". Maar de benadeelden? Nee, daar kijken we niet naar. The winner takes it all, en die mag meer. Zo is het en zal het altijd blijven omdat die ook de meeste politieke macht heeft. Net als Di Rupo in Wallonië hebben Stevaert en Verhofstadt er alle belang bij dat ze de Vlaamse media in hun macht blijven hebben en kunnen blijven bespelen, ja zelfs chanteren. Vraag maar aan Dhr Derk Jan Eppink.

Awel, aan deze vorm van Overheidsbevoordeling en -benadeling doe ik niet mee. Iedereen gelijk voor de wet. Dat is overigens een grondwettelijk beginsel. Dat beginsel is blijkbaar niet van toepassing op de VRT.

Net als de coureurs trekt Tony Mary nu fel van leer omdat hij naar de toekomst toe niet meer zal mogen vals spelen. Tja, winnen is verslavend. Wat die Tony Mary dus moet doen is "afkicken". Misschien kan Dhr Bourgeois een budget uittrekken voor de oprichting van een afkickcentrum voor gepakte vals spelende coureurs en mediabazen?

Zie ook: koengodderis.skynetblogs.be, Jurgen Verstrepen (duurt eventjes)

Koen Godderis

Donderdag 28 Oktober 2004

 
©2002 Koen Godderis