IFPI mikt nu op bedrijven

IFPI, de handelsorganisatie de wereldwijd de platenindustrie vertegenwoordigt, zet haar strijd voort tegen het ruilen van gepirateerde bestanden.

Voorheen werden al individuele gebruikers aangepakt, P2P service proviers, en deinternet-toegangsleveranciers (ISP's). Nu is het de beurt aan de grote bedrijven in de V.S. en Europa. Die hebben allemaal een brief in hun bus gekregen, een epistel van 8 bladzijden lang, met als titel "Copyright Use and Security Guide". Daarin wordt uitgelegd hoe de bedrijven kunnen vermijden dat het personeel het netwerk 'misbruikt', dat alle P2P ruilsystemen het risico op virussen en inbreuken op de firewall vergroten, dat zij geld kosten aan werkuren en het systeem belasten. Tussen de regels staat ook te lezen dat er heel wat nare wettelijke gevolgen vastzitten aan de ontdekking van illegaal gekopieerd materiaal op het bedrijfsnetwerk. IFPI raadt de bedrijven niet alleen aan om memo's over het gebruik van P2P ruilsystemen te verspreiden, maar ook om beleidsnota's hierover door het personeel te laten tekenen. U weet dus wat u binnenkort kan verwachten op uw werk...

http://www.europemedia.net/shownews.asp?ArticleID=14923

Een ander klokje

Onlangs debateerde voormalig Vlaams cultuurminister Bert Anciaux met Clouseau'er Kris Wauters tijdens het tv-programma Nachtwacht. Anciaux's partij, Spirit, had namelijk een voorstel gedaan om het downloaden en kopiƫren van muziek te legaliseren, in ruil voor een heffing op blanco cd's. Kris Wauters heeft op zijn website nu een verduidelijking van zijn standpunt neergeschreven, het standpunt van een muzikant. Omdat wij toch ook graag alle klokjes laten luiden in dit debat, verwijzen wij u graag naar zijn tekst die on line gezet werd op de Clouseau-website.

http://www.clouseau.be/broervan_detail.asp?ID=40

KG-redactie

bron: netties.be

Woensdag 19 Februari 2003

 
©2002 Koen Godderis