Nieuwe zoekmachine MSN Search

Hij was al langer aangekondigd, nu is hij er: de nieuwe zoekmachine van Microsoft, die zijn premiere maakt op de MSN Site.

Wat er zo speciaal aan is?

- de Search Builder: u kan de zoekresultaten personaliseren, door aan te geven dat bepaalde zoekcriteria (sites, domeinen, landen, taalvoorkeuren) min of meer belang hebben voor u.
- er zijn tabblaadjes waardoor u gerichter kan zoeken (Web, Nieuws, Afbeeldignen, Muziek of DVD) - klik daarvoor op het uitklappijltje naast de zoekbox
- sommige zoekresultaten woren direct doorgelinkt naar commerciƫle partners, zoals muziek om te downloaden, of dvd's die naar DVDPost verwijzen.
- en dan is er ook nog Search Near Me: zoekresultaten die aangepast worden aan uw geografische locatie. Deze functie is momenteel nog niet aanwezig in de Belgische versie.

Onze eerste indruk is dat de site erg fris oogt. Om ons een idee te vormen over de zoekresultaten hebben wij wat meer tijd nodig; een eerste zoektocht naar "firefox extensions" in de Nederlandse taal, gaf 4.180 pagina's bij Google, en slechts 1.892 pagina's bij MSN.

Nieuws: search.msn.be

Bron: Netties.be

Woensdag 02 Februari 2005

 
©2002 Koen Godderis