Na Ward Beysen zorgt nu ook Frans Verhelst voor opschudding

VLD-kamerlid Frans Verhelst stapt uit de partij. Hij zit voortaan als onafhankelijk volksvertegenwoordiger in het parlement. Verhelst gaat niet akkoord met de lijstvorming in West-Vlaanderen.

Na Ward Beysen die in A'pen voor de nodige breuken zorgde, gebeurt nu net hetzelfde voor de VLD in West-Vlaanderen. Verhelst ambiëerde de 4de plaats op de kamerlijst voor West-Vlaanderen. Maar na wat discussie gaat de 4de plaats naar Bart Tommelein, woordvoerder van Patrick Dewael. Verhelst kreeg de plaats van lijstduwer maar kon daar geen vrede mee nemen.

Frans Verhelst maakte zijn ontslag uit de partij met een fax aan de partijvoorzitter bekend. Hij zetelde sinds 8 oktober in de Kamer in opvolging van de overleden Aimé Desimpel. Frans Verhelst heeft een bouwonderneming te Koekelare en zetelt er ook in de gemeenteraad.

Het rommelde al een tijdje binnen de VLD-West-Vlaanderen. Of Frans Verhelst straks zelf de stoute schoenen aantrekt en zich aansluit bij het liberaal appel van Ward Beysen is niet duidelijk. Naast Frans Verhelst zijn nog meer VLD'ers is West-Vlaanderen niet te spreken over de houding van de nationale partijtop.

Het mag duidelijk zijn dat het liberaal appel van Ward beysen de PVV wil worden van de 21ste E. Een partij waar alle echte blauwen zich opnieuw zouden moeten thuisvoelen. Een doorn in het oog voor de VLD van nu. Met het oog op de verkiezingen van 18 mei 2003 en het opnieuw op het toneel verschijnen van JL-Dehaene ziet het er niet echt goed uit voor de VLD en de paars-groene regering in het algemeen.

Dat men er niet teveel tamtam van maakt bij de VLD mag duidelijk zijn, want Frans Verhelst verdween al meteen van de VLD-website als kamerlid.

Donderdag raakte ook bekend dat 'Vlaanderen leefbaar' voor de regio West-Vlaanderen samen met het liberaal appel naar de verkiezingen trekt.

Links:

www.vld.be

www.liberaal-appel.org

http://www.proximedia.com/web/verhelst-frans.html

KG-redactie

Donderdag 13 Februari 2003

 
©2002 Koen Godderis