Analyse verkiezingen 2007

Het merkwaardige is dat de mensen niet eens beseffen dat ze met een stem op de CD&V en N-VA een kat in de zak hebben gekocht. Veel beloven en weinig geven doet de zotten in vreugde leven.

Zie Brussel-Halle-Vilvoorde, door de laffe streken (kiesbedrog) van de traditionele partijen huppelen de Franstalige Waalse partijen nog steeds vrolijk en blij op ons grondgebied rond. Meer nog, door het cordon sanitair zijn de tsjeven opnieuw verplicht om met paars te regeren.

Was leuk om zien toen Vandeurzen gisteren Vanhecke uitspuwde en de SPa en VLD alweer aan het opvrijen was. Net die partijen die de burger nog maar net had uitgekotst. En erger nog, mogelijks komt groen erbij. HAHAHAHAHAHA, wat een klucht deze verkiezingen!!! Paars III is op komst. Nog meer van dezelfde ellende.

Afrekening in 2009 tijdens de Vlaams verkiezingen. Dan halen Vlaams Belang en lijst Dedecker samen 35 à 40% van de stemmen. Het is nu niet meer 1 partij tegen de rest, maar Jean Marie laat zich duidelijk niet intimideren door die politieke spelletjes van de traditionele partijen. Respect voor Jean-Marie Dedecker, houden zo! Wilders laat zich in Nederland ook niet intimideren door de CDA, VVD, laat staan de PvDA en SP.

Oh ja, en de ware aard van onze "democraten" kwam weer naar boven toen Dewael het had over "ordinaire populisten" die van het Vlaams Belang en Dedecker. Als waren het allemaal mensen met malaria. Zowel Dedecker en het Vlaams Belang, als hun kiezers. En deze heren noemen zich "democraat".

Het volk zal de komende jaren weer bloeden. Maar ja, het krijgt de leiders die het verdient. Als men zijn beloftes niet nakomt (wat men ook nu niet zal doen, zo kennen we dat ondertussen wel) dan volgt de keiharde afstraffing in 2009. Beschouw het als de verkiezingen waarbij de burger zich nog een laatste keer liet vangen.

***Update: 12-06-2007: coalitie bekend!***


Federale coalitie 2007-2011:

Open VLD(18)-SPa(14)-Groen(4)-MR(23)-PS(20)-Ecolo(8) = 87/150 zetels

Waarom een Paars-Groen bis?

1)Wallonië wil in geen enkel opzicht defederaliseren en een regering met CD&V/N-VA is dus uitgesloten, evenals met alle andere pro-Vlaamse partijen. Vanuit Wallonië is er dus een cordon rond alle Vlaamse partijen die gaan voor een staatshervorming.

2)VLD en SPa moeten geen schrik hebben van de CD&V en N-VA in de Vlaamse regering, want ze zijn de gegijzelden van hun eigen cordon rond het Vlaams Belang. In 2009 loert voor SPa en Open VLD de afstraffing van de Vlaamse kiezer om de hoek. Maar die kiezer vergeet nogal snel ...

3)Groen wil absoluut in de regering. Het wil zelfs een minister van klimaat.

4)SPa-Spirit kreeg niet alleen klappen inzake zetels, maar logischerwijze ook inzake partij-apparaat en -dotatie. 300 mensen op straat zetten ten gevolge van de negatieve kiesuitslag ziet men er niet zitten. Het merendeel van deze mensen kan behouden blijven bij regeringsdeelname.

Besluit:

Vandeurzen met zijn stoere cordontaal tegen het VB op de avond van de verkiezingen gaat nu gigantisch op zijn bek, want zijn geweer is nu al leeg om de VLD en SPa te bekampen in de Vlaamse regering. De CD&V en N-VA stonden erbij en keken er naar. Ze kunnen geen kant op. Een nooit eerder geziene politieke blunder van de CD&V en N-VA. Het cordon keert zich nu eens keihard tegen een traditionele partij.

Wat dat voor dit land naar de toekomst toe betekent? Oh, ze hebben nu de gebouwen verkocht, een derde ambtstermijn Paars betekent gewoon de verkoop van de meubelen. Ingewikkeld hoeft een federaal bestuur helemaal niet te zijn.

Zolang de onafhankelijkheid van Vlaanderen geen feit is, zal er niets veranderen in dit land. Het is NON, en het blijft in het zuiden NON. Niet met de PS in de regering, noch met de MR, laat staan met de CDH. Voor de Walen blijft het NON tegen ook maar énige vorm van défederalisering.

Er is hier een heel mooie spreuk van toepassing: "Verkoop het vel van de beer nooit voor die geschoten is ..."

Het kartel CD&V / N-VA blijft de komende jaren in de federale oppositie.

Koen Godderis

Maandag 11 Juni 2007

 
©2002 Koen Godderis