Wordt P2P dan toch legitiem? 

Als het aan Wayne Rosso ligt, zou dat wel eens het geval kunnen zijn. Deze man, in 2002 tot President benoemd van de P2P dienst Grokster, staat ervoor bekend dat hij geen blad voor zijn mond neemt, en de muziekindustrie zwaar op de korrel neemt.

Nu lijkt hij de zoveelste stroper die het geweer van schouder veranderd heeft. Hij is in zee gegaan met een andere notoire naam uit het P2P wereldje, Shawn Fenning, de man die de Napster dienst in gang trapte eind negentiger jaren. Samen hebben zij Mashboxx opgericht, een nieuwe dienst die eveneens op de P2P (of peer-to-peer, gelijke tot gelijke) netwerken gebaseerd is. Maar de inhoud die op die netwerken rondgesluisd wordt, zou enkel legitiem zijn. Daarvoor wordt dan weer gebruik gemaakt van SnoCap, een dienst die in 2002 door Fanning opgericht werd en waarover u onlangs bij ons kon lezen.

Het principe is aldus: Snocap zal de gebruiker niet verhinderen om songs over het netwerk te up/downloaden of te ruilen, maar de gebruiker zou wel moeten ruilen voor zijn muziek. Benieuwd of de konijntjes deze stroper gaan volgen...

Nieuws: washingtonpost.com

Bron: Netties.be

Vrijdag 24 December 2004

 
©2002 Koen Godderis