Gebruik Google voor hack-aanval 

Makers van wormen en virussen zijn erg inventief, en komen telkens weer met andere zaken op de proppen. Deze week zetten zij zelfs de zoekmachine Google in bij hun aanval!

Het ging om de Santa worm, die gebruik maakt van een fout in een erg veel gebruikte software voor online forums, de PHP Bulletin Board (phpBB). Dat was een heel slimme worm, want om zichzelf te verspreiden ging hij op bezoek bij Google, om daar te zoeken naar sites die gebruik maakten van deze software, en dus kwetsbaar waren. Volgens antivirus bedrijf Kaspersky zouden er mogelijk 40.000 sites besmet zijn door de worm. In een opvolg-artikeltje bij CNet kunnen wij dan weer lezen dat Google eigenlijk een grote blaam treft. Het was namelijk niet voorbereid op zo'n eventualiteit.

De mensen van de beveiligingsbedrijven konden niet meteeen terecht bij de juiste personen bij Google, en kostbare tijd ging verloren vooraleer Google een adequate verdediging uitgewerkt had (het inbouwen van filters om die bepaalde zoekopdracht te weigeren). Meer over dit falen in het 2e artikel.

Nieuws: news.com.com, news.com.com

Bron: Netties.be

Donderdag 23 December 2004

 
©2002 Koen Godderis