Philips als eerste met toestel voor internetradio via adsl

Philips heeft een internetradio op de markt gebracht. De FW-i1000 is op het eerste gezicht een standaard mini HiFi-set met een casettedeck en een wisselaar voor 3 CD's.

Het innovatieve zit echter verstopt in de radio, hier kan je namelijk naast de FM, AM en LM band-ook kiezen voor de IM-band waarop duizenden Internet-radiostations uitzenden.

Hiervoor moet de FW-i1000 aan het Internet worden gekoppeld via een telefoonlijn of ADSL. Zodra er een Internet-verbinding is kan je op een heel simpele manier alle stations die op Internet uitzenden ontvangen. Meer dan 1000 kanalen zijn reeds door Philips ingeprogrammeerd en via genre, taal of regio te vinden. Via deze stereotoren kan je ook MP3 afspelen maar hiervoor moet er wel een netwerkverbinding met een PC gemaakt worden.

De FW-i1000 van Philips is de eerste stand-alone hifi-systeem waarin een internetradio gebouwd is. Eerder kwam 3Com al met een internetradio op de markt. In maart van dit jaar besloot 3Com om te stoppen met de ontwikkeling van internetradio's.

De FW-i1000 zou zo'n 500 euro kosten.

Lees ook volgende artikels:

http://www.nieuwsbronnen.com/toekomst.html

http://www.webwereld.nl/nieuws/8496.phtml

KG-redactie

Dinsdag 11 Februari 2003

 
©2002 Koen Godderis