Vlaanderen verdeeld over 0110 

Op 1 oktober 2006, een week voor de gemeenteraardsverkiezingen, komen er concerten tegen racisme en onverdraagzaamheid. De concerten gaan door te Gent, Antwerpen en Brussel en zijn een initiatief van Deus-frontman Tom Barman.

Deelnemers aan de concerten zijn onder andere Clouseau, Arno, Will Tura, Laura Lynn, etc ... Dat diverse mensen hierbij bedenkingen maken, is niet onlogisch gezien Tom Barman in het verleden meermaals iets anders liet uitschijnen aangaande het doel van deze concerten.

Koen Godderis kroop in zijn pen en verstuurde onderstaande brief naar diverse politici en nieuwsredacties.

=====quote=====
Beste,

op de gastenboeken van zowel Clouseau als Laura Lynn zijn de voorbije dagen heel wat negatieve reacties verschenen (zeer zeker ook van fans en mensen die betrokken zijn bij de werking van deze artiesten) betreffende hun deelname aan de 0110-concerten tegen het Vlaams Belang.

Bij Clouseau werden (worden) de negatieve reacties continu verwijderd. Bij Laura Lynn werd het gastenboek al dinsdag gesloten nadat men er waarschijnlijk geen doen meer aan zag om iemand full time het zaakje te laten censureren. Dat het om concerten gaat op initiatief van extreem links blijken deze artiesten maar niet te willen begrijpen. Hun (ex-) fans des te meer.

Een zekere Margot van één of andere platenwinkel te Brugge en Gent spande de kroon door te schrijven dat ze "de plaatjes van Laura Links voortaan goed zal wegstoppen voor de klanten zodanig dat ze die plaatjes niet meer makkelijk zullen vinden ..." Anderen (waaronder heel wat fans) schreeuwden hun ontgoocheling uit in de zin dat ze "nooit hadden gedacht dat Laura zich achter de kar zou laten spannen van extreem links". Ook op andere fora van hetzelfde laken een broek.

Als je dan het commentaar leest en hoort van zowel Laura Lynn als Kris Wauters dan merk je al gauw een nooit eerder geziene naïviteit. "Het zal ons geen fans kosten", debiteert Kris Wauters aan het VRT-radionieuws. Laura Lynn heeft het dan weer in een persbericht over een concert met een "non-politiek" karakter. Lachen natuurlijk om zoveel goedgelovigheid.

De initiatiefnemer van de 0110 concerten Tom Barman denkt nu het ultieme middel te hebben gevonden om het Vlaams Belang een flinke klap toe te dienen. Ware het niet dat meneer in het verleden maar al te vaak zijn plannetje aan de grote klok heeft gehangen en nu totaal ongeloofwaardig overkomt als die zegt dat het enkel om een concert zou gaan voor meer verdraagzaamheid. Natuurlijk niet! Het betreft een al langer dan vandaag gepland concert tegen het VB en zijn 1 miljoen Vlaamse kiezers.

-----

*20-04-2005: Interview Barman in Knack:

Barman: Dat klopt. (zucht) Geen kwaad woord over de Roma, nochtans. Schitterende zaal, fantastische werking. Denk dus vooral niet dat we er niet willen spelen. Maar ik zou het eerstvolgende concert in Antwerpen gewoon graag opsparen.
Knack: Waarvoor?
Barman: Volgend jaar, aan de vooravond van de verkiezingen, willen we een groot evenement organiseren. Vier of vijf groepen, tegen het Vlaams Belang. Ergens op een centrale plaats in Antwerpen, waar we gehoord en gezien worden: de Kaaien of het Stadspark of zo. En we zouden er de allochtone gemeenschap ook heel hard bij willen betrekken. Maar veel meer kan ik er nu nog niet over zeggen. Het idee zit nog in de beginfase, anderhalf jaar is nog lang.

1. Scan interview Knack

2. Google Cache, (bis)

3.Toespraak Barman tijdens optreden

-----

Say no more! Barman mag omschreven worden als een linkse extremist die het gebruik van opruiende haattaal nooit uit de weg gaat. Zeg maar: "Hét zelfverklaarde toonbeeld van (on)verdraagzaamheid" ...

*Gastenboek Laura Lynn gesloten

*Gastenboek Clouseau wordt continu gecensureerd (update 7-7-06: gastenboek eveneens gesloten). Reactie Kris Wauters

Concerten voor verdraagzaamheid zijn een nobele gedachte. Alleen, wanneer deze concerten door extreem links worden georganiseerd ten einde een verkiezingsuitslag te willen manipuleren dan heeft dat niet alleen een averechts effect op de kiesuitslag, maar bereikt men eveneens "het omgekeerde van het uiteindelijke doel", nl. onverdraagzaamheid en haat tegenover 1 miljoen Vlamingen.

Der Untergang van links naar voorbeeld van de NSDAP in Duitsland begint in Vlaanderen wel heel erg vreemde vormen aan te nemen. Een zogezegd "verdraagzaam" concert TEGEN 1 miljoen Vlamingen ...

Groeten,
Koen

=====unquote=====


Nieuws: VRTnieuws.net "Kiezers verwachten geen stemadvies."

KG-redactie

Donderdag 06 Juli 2006

 
©2002 Koen Godderis